راهکار های تولید نرم افزار های سازمانی و سفارشی

نیازسنجی، تحلیل، طراحی، تولید، پیاده سازی و استقرار سامانه نرم افزاری در زمینه های مختلف را می توان بعنوان مراحل تولید نرم افزار های شرکت نور آی تی دانست. تولید نرم افزار در این شرکت به دو روش عمده صورت می گیرد:

1.       تولید نرم افزار های کاربردی به سفارش مشتری:

این شرکت با تکیه بر تجربیات خود در زمینه پیاده سازی و تولید نرم افزار و برنامه کاربردی در سازمانها و نهادهای بزرگ و معتبر کشور و با بهره گیری از کارشناسان خبره در امور تحلیل و طراحی سیستم و برنامه نویسی، این توانمندی را در مجموعه نرم افزاری خود ایجاد نموده است تا نسبت به اجرا و پیاده سازی برنامه های کاربردی به سفارش مشتری با استفاده از سبکهای مختلف معماری نرم افزار، در حوزه های مختلف اقدام نماید. استفاده از تکنولوژی و متدولوژی های روز دنیا در طراحی و پیاده سازی نرم افزار و همچنین بکارگیری سبکهای نوین معماری نرم افزار همواره در پروژه های نرم افزاری و تولید سامانه های اطلاعاتی این شرکت مدنظر بوده است.

طراحی و ایجاد سامانه های اطلاعاتی، پیاده سازی سیستم نرم افزاری اطلاعات مدیریت، سیستم های مدیریت محتوا، سامانه های هوشمند، سامانه صنعتی مانند کنترل کیفیت، سامانه چرخه تامین قطعات، مدیریت پیمانکاران و نظارت و سیستم های نرم افزاری مدیریت و کنترل پروژه برای مشتریان متعدد از جمله سوابق شرکت درحوزه تولید برنامه های کاربردی خاص است.

2.       سیستم های جامع صنعتی (ERP):

سامانه ERP چیست؟ برنامه‌ريزي منابع سازمان (ERP) يک راه‌حل مديريتي مبتني بر فناوري اطلاعات است؛ كه در صورت مهيا بودن شرايط جذب آن در كسب‌وكارها، در جهت اثربخشي، ايجاد ارزش افزوده، رقابت‌پذيري و بلوغ سازماني، از طريق بسته‌هاي نرم‌افزاري يكپارچه استاندارد و متكي به ‌روش‌هاي (Best Practices) از قبل طراحي شده، ولي انعطاف‌پذير و قابل تنظيم، با قابليت برنامه‌ريزي انواع منابع سازماني، كليه فرايندهاي داخلي كسب‌وكار، اعم از توليد، منابع انساني، مالي، بازاريابي و فروش را پشتيباني نموده و بهره‌گيري از آن منجر به يکپارچگي جامع اطلاعات، وظايف، فرايندها، تصميم‌گيري‌هاي مديريتي و ديگر موارد، در كل كسب‌وكار ميگردد.

نرم افزار ERP از کجا شروع شد؟ سازمان‌ها در گذشته برای تک‌تک فرآیندها، نرم افزارهای جداگانه‌ای در محدوده آن فرآیند تهیه می‌کردند که به نرم افزارهای جزیره‌ای معروف بودند، اما پس از مدتي با گذشت زمان و با شروع فرايندهایی که با هدف مدیریت بهتر منابع و سودآوری تعریف می‌شد(هم‌چون بهینه‌سازی تولید، مهندسي مجدد، داده کاوی برای رسیدن به‌هدف مطلوب، بازاریابی و .. ) توليد سيستم‌های اطلاعاتی يكپارچه كه بتواند نرم افزارهای حوزه های مختلف ازجمله برنامه ریزی، تولید، حسابداری، فروش، بازاریابی، پخش، مدیریت منابع انسانی، مدیریت پروژه، مدیریت نگه‌داری و تعمیرات، مدیریت حمل و نقل، انبار و … را به‌صورت منسجم و همراه باهم به‌كار گيرد ضروری شد این سیستم‌ها راهکار جامع (Total Solutions) نامیده می‌شود.

ERP چیست؟

ERP از سه حرف ابتدایی كلمات Enterprise به معني سازمان، Resource به معني منبع و Planning به معني برنامه ريزي تشكيل شده است.

نرم افزار ERP یا نرم افزار برنامه‌ریزی منابع سازمانی (Enterprise Resource Planning) یک راهکار نرم افزاری متشکل از چندین نرم افزار کاربردی است که به صورت یکپارچه همه فعالیت‌های داخلی یک سازمان را در گستره واحدهای عملیاتی سازمان و در راستای رسیدن به اهداف آن سازمان و ایجاد ارزش افزوده مدیریت می‌کند. این فعالیت‌ها می‌تواند همه بخش‌های سازمان و نرم افزارهای آن اعم از نرم افزار حسابداری، نرم افزار برنامه ریزی تولید، نرم افزار اتوماسیون اداری، نرم افزار CRM، نرم افزار بهای تمام شده، نرم افزار داشبورد مدیریت و … را شامل شود.

از آنجایی‌که نرم افزار ERP از طریق یك پايگاه داده اجرا شده و به دنبال آن واحدهای مختلف می‌توانند اطلاعات را ساده‌ترو صورت یکپارچه به اشتراك بگذارند، به کمک آن سازمان ها و شرکت ها می توانند كليه منابع خود اعم از پول، كالا، نيروي انساني، ماشين آلات، فضا و هر گونه منبع ديگر را بصورت يكپارچه مديريت نموده و امكانات لازم جهت برنامه ريزي استفاده بهينه تر از اين منابع را فراهم نمایند.

یک نرم افزار ERP برای كليه سازمانهاي با ابعاد متوسط و بزرگ قابل اجرا است و کلیه حوزه های صنعتي، خدماتي ، بازرگاني ، پروژه ای و موارد مشابه را در بر گرفته و برای هر شرکت / سازمان دارای قابلیت سفارشی سازی است.

مزایای نرم افزار ERP
  • مزایای کوتاه مدت و پس از پیاده سازی نرم افزار ERP
  • کاهش هزینه‌های کنترل موجودی انبار
  • کاهش هزینه تولید
  • کاهش هزینه عملیات حسابداری و ثبت وقایع مالی
  • کاهش هزینه‌های حمل موجودی
  • کاهش هزینه‌های سفارش
  • کاهش هزینه‌های نگهداری سوابق
  • کاهش هزینه‌های حمل و نقل
  • کاهش سرمایه گذاری در تجهیزات
  • کاهش هزینه‌های بازاریابی و پشتیبانی
  • و کاهش هزاران هزینه عملیاتی دیگر
مزایای بلند مدت پس از استقرار دائمی نرم افزار ERP
  • ایجاد یکپارچگی سازمانی از منظر اطلاعاتی و افزایش سازگاری در اطلاعات موجود در سازمان
  • پیاده‌سازی برنامه‌ریزی منابع سازمان با ایجاد پایه‌ای قوی از انباره داده‌ها.
  • اخذ تصمیمات بهتر تیم مدیریت و برنامه ریزی سازمان در راستای اهداف به دلیل دسترسی بهتر و سریع‌تر به داده‌ها
  • بهبود هماهنگی میان واحدهای سازمان، کاهش وقفه‌های کاری و افزایش کارایی فرآیندها
  • بهبود تدریجی فرآیندهای سازمانی بر اساس بهترین تجربیاتی که شرکت‌های عرضه‌کننده نرم افزار از سازمان‌های مختلف به دست آورده‌اند.
  • فرایندهای تولید انعطاف پذیرتر
  • بهبود کارآیی فرآیندها در جهت سوددهی بیشتر
  • افزایش سهم بازار
  • افزایش شفافیت فرایند برای مشتری
  • افزایش رضایت مشتری
معایب ERP

حجم زیاد کار طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌ها
برای به اشتراک گذاشتن برخی از اطلاعات حساس که برای یک فرایند ضروری است، با مقاومت افراد مواجه می‌شوید.
عدم پیاده‌سازی فرآیندهای خاص برای سازمان‌ها در صورت عدم توانایی شرکت تولید کننده ERP و یا استفاده از نمونه های خارجی

شرکت نور آی تی در حوزه تولید سامانه های ERP متناسب با هر صنعت اقدام کرده است:

تفاوت ما با سایر شرکت های تولید کننده نرم افزار در این است که ما محصولات نرم افزاری خود را اغلب بصورت یک بسته یا پکیج نرم افزاری به فروش نمی گذاریم؛ بلکه هر محصول نرم افزاری را براساس نیاز مشتری بومی سازی می نماییم. اغلب سازمانها، مراکز و شرکتهای ایرانی در فرآیندهای داخلی خود، نیازمندیهای خاص خود را دارند که می بایست در سیستم های نرم افزاری آنها پیش بینی گردد و خرید محصولات نرم افزاری آماده بصورت بسته نرم افزاری جوابگوی نیاز آنها نیست. بدین منظور ما نیازمندیهای خاص مشتریان را در نرم افزار بومی سازی نموده و در غالب برنامه های کاربری خاص به آنها ارائه می کنیم. لیست نرم افزارهایی که این شرکت می تواند به صنایع مختلف ارائه دهد به شرح زیر است:

·        برنامه‌ريزي استراتژيك

·        مديريت چرخه عمر محصول  (PLM)

·        بازاريابي و فروش

·        مديريت زنجيره تامين  (SCM)

·        مديريت خريد (تدارکات)

·        مديريت ساخت

·        برنامه‌ريزي و پيش‌بيني

·        مديريت موجودي (انبار)

·        نگهداري، تعمير و بازسازي

·        مديريت ارتباط با تامين‌كنندگان  (SRM)

·        مديريت پي‌گيري سفارش خريد خارجي

·        مديريت ارتباط با مشتري  (CRM)

·        مديريت خدمات پس از فروش

·        مديريت منابع انساني

·        مديريت فناوري‌اطلاعات

·        مديريت منابع مالي

·        مديريت دارايي‌ها

·        مديريت كيفيت

·        مديريت محيط زيست

·        هوش كسب‌وكار

·        تحليل‌گرهاي باهوش

·        مديريت پروژه‌ها و سبد پروژه‌ها

·        اتوماسيون اداري

·        مديريت دانش

فهرست